След години на експерименти, обяздвания от знайни и незнайни партийни герои

...
След години на експерименти, обяздвания от знайни и незнайни партийни герои
Коментари Харесай

БДЖ, вие сте клета клетост

След години на опити, обяздвания от знайни и незнайни партийни герои (помните ли оня, който се оказа, че устоя с десетки хиляди лева фуболния тим?!), държавната БДЖ от тази сутин прави единственото, което умее най добре - да не се движи.

Системата безусловно крашна, срина се, рухна, скапа се, прецака се и отиде на май...ата си (извинявам се, че употребявам БДЖ и " отиде " в един подтекст - БДЖ в никакъв случай на никое място не отива. Поне не и навреме).

Това - откакто от една и съща дата, 7 май, бе оповестено 20-процентно нарастване на билетите, плюс генерална реорганизация на контактната мрежа на софийската Централна жп гара. От двете единствено нарастването се случи...



Той самият 7 май беше още полупочивен, махмурлийски. После беше 8-и и на 9-и всичко се разкапа. От 17-18 влака в северно направление, с които изумителната държавна компания има да се оправи в едно денонощие, всички сутринта блокираха на София-север. Влизащите надлежно започнаха да стопират до кой където стигне, а на " излаз " - нула. Естествено, това ще обърка координацията за денонощие напред, тъй като на всички места си нямат преносими сформира влакове " в ръкава ", тъй че с цел да тръгнат изобщо нанякъде, чакат първо да дойдат тези, които не са тръгнали 

Разбира се, че никой не помни ремонта за над 62 млн единствено преди няма и 10 години, започнат от компании към Цветан Василев, и след това - като му продупчиха билета, с опрощение - препълнен незабелязано към  " Водстрой " (фирмата на знаете кой). Но да не сме злопаметни... 

Лично следих вчера как служащите с оранжеви тоалети от " маневрата " са хвърлени без указания на София север. Седят и се почесват, тъй като вагоните са нафърфорени на голям колбас, а самите бачкатори - с тяхната експертиза - са оставени те да вземат решение до каква степен да отсекат примерно от " колбаса " вагони за влака за Видин... Резултатът - плюс 30 мин. бонус. Което в тематиката, за която приказваме БДЖ - Пътнически транспорти, си е същинска пунктуалност от моя стана и заяждане на дребно. Нищо че ония от Видин ще стигнат с първи петли край Дунав. Точно подобен тип имаха майка и щерка, очевидно идвайки със аероплан отнякъде, които гледаха уплашено - наивно смятайки, че като са дохвърчали примерно от Съединени американски щати до София, най-страшното от пътуването е зад тила им.

Правя още една забележка: че от самото начало приказвам за " Пътнически транспорти ", тъй като " Товарни транспорти "  имаха щастието - нагледно казано - да ги гръмнат, да не се мъчат... Това беше единственото печелившо звено в това тресавище от некдърност, корупция и непотизъм. Така бързо и пъргаво взички изпоразкрадоха бизнеса им и пазарите им, че в този момент действително не съществуват... По-добре - да не срамят!

Не приказвам и за същинския слон в стаята  Наказателен кодекс " Железопътна инфраструктура ", която обичайно свързват с един политик с тип леко на слон. Там в действителност са милионите... пардон - стотиците милиони за ремонти. И там европрокуратурата има още какво да поработи. Цялата НКЖИ от години се свързва в съзнанието на хората единствено с едни партии.

И макар всички справедливи и необективни спънки, имам едно известие:

БДЖ, вие сте клета клетост. Най-големите неможачи в цялата - изпълнена от дълго време с неможачи, безхаберници, наглеци и тъпанари на всички постове страна.

Вие сте позор за предишните и бъдещите упражняващи тази специалност.

Да сте живи и здрави, само че си пожелавам в никакъв случай, никой и на никое място, даже в Судан или ЦАР, да не си изкарва прехраната с вашето качество.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР